Maldivene
På denne billedskjønne øygruppen midt ute i Det indiske hav er det den hvite korallsanden og den fantastiske undervannsverdenen som er hovedattraksjonen.


På denne billedskjønne øygruppen midt ute i Det indiske hav er det den hvite korallsanden og den fantastiske undervannsverdenen som er hovedattraksjonen.

Forestill deg en knallgrønn tropisk øy kantet av kritthvite korallstrender med vaiende kokospalmer som strekker seg ut mot turkisblått hav. Maldivene er akkurat like paradisisk som på bildene. Bare glem skoene hjemme - her er det svømmeføtter som gjelder. Men ta gjerne med deg kjæresten.

Her finner dere barfot luksus så langt unna en stressende hverdag dere kan komme. Ønsker man tilbud utover det å gjøre absolutt ingenting, har øyene egne områder med en rekke land- og vannsportaktiviteter. Livet under vann er i særklasse og kan by på utallige fargerike og spennende opplevelser.

Her ligger noen av verdens vakreste korallrev, undervannsatoller og grunne laguner - og da sier det seg selv at dykkingen og snorklingen er helt unik. Du svømmer rundt i et enormt, fargesprakende akvarium med store stimer av fisker i alle farger, fasonger og størrelser.

Alle hotellene ligger på hver sin øy, med gode service-og aktivitetstilbud. Maldivene har tropisk klima, noe som betyr at det er varmt hele året. Gjennomsnittstemperaturen med ca. 28 grader både på land og i vann gjør det til et deilig reisemål både i mai og desember.Se noen av våre gode tilbud her
Praktisk informasjon om Maldivene:

Flytid

Ca. 13 timer fra Oslo, med mellomlanding.

 

Tidsforskjell

Sommertid: norsk tid +3 timer. Vintertid: norsk tid +4 timer. På Maldivene har de fleste turistøyene egen tid, norsk tid +5 timer.

Transport

Transport fra flyplassen med sjøfly eller med speedbåt er obligatorisk. Skal du fly til hotellet så sjekker du inn bagasjen i sjøflyskranken sammen med representanten for hotellet og blir vist til rett buss som tar deg til sjøflyterminalen. Vær oppmerksom på at det siste sjøflyet går fra øyene ca. kl. 16.00 ved hjemreisen.

Sol & bad

Maldivene har fantastisk fine strender med hvit korallsand. Vær oppmerksom på at det forekommer sterke undervannsstrømmer, både på utsiden av atollene og i kanalene som går fra åpent hav og inn mellom øyene. Tidevannet går inn og ut to ganger pr. dag med variasjoner i løpet av året, og det er høyest–lavest ved fullmåne. Kontakt hotellet ditt for mer sikkerhetsinformasjon. Hvis hotellet tilbyr gratis introduksjonsdykk, anbefaler vi både nybegynnere og erfarne dykkere å delta på en introduksjon. På disse kursene lærer du blant annet at du starter med å snorkle på revene som ligger inne i atollen. Når du har blitt vant til det og det ikke blåser for mye, kan du eventuelt fortsette til de ytre revene. Kanalene egner seg ikke for snorkling, da tidevannet forårsaker sterke strømmer.

Aktiviteter

Windsurfing, snorkling, dykking, padling og volleyball. En snorkletur på ca. 3 timer koster ca. 50 USD. Snorkleutstyr kan leies for ca. 20 USD pr. døgn. Les mer om hvilke aktiviteter som tilbys der du bor under hotellinformasjonen.

 

Shopping

De fleste hotellene og resortene har en liten suvenirbutikk hvor man kan kjøpe toalettsaker, frimerker, strandklær, fargeglade trefisker, bøker og enkelt snorkleutstyr. Ta med solkrem hjemmefra da det er dyrt på Maldivene (ca. 25 USD for 80 ml).

 

Valuta og kredittkort

Maldivske Rufiyaa (MVR). Kun USD på hotelløyene. De vanlige internasjonale kredittkortene aksepteres. Ta med USD i små valører for tips ettersom det ikke er mulig å ta ut kontanter på øyene. 


Pass og visum

Nordiske statsborgere får visum ved ankomst som gjelder i 30 dager med mulighet for forlengelse på stedet. Nødpass gjelder ikke for innreise til Maldivene.

Passet må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst.


Vaksinasjoner

Ta kontakt med nærmeste vaksinasjonskontor.

Elektrisitet

230-240 V. Man må ha adapter.

Vær & klima

Maldivene har et stabilt monsunklima med to årstider: nordøst-monsunen november til mars som er solrik og tørr, og sydvest-monsunen med mye regn fra mai til september. I april og oktober veksler det gradvis mellom de to monsuntypene. Temperaturen er stabil stort sett året rundt, ca. 30 grader om dagen og 25-26 grader om natten, og med vanntemperaturer som ikke synker særlig under 25 grader.

 November, desember, januar, februar og mars
 Dette er normalt høysesong på Maldivene, med dagtemperaturer på 30 grader og vanntemperatur som ligger stabilt på 27-28 grader. Februar og mars er mest nedbørsfattig.

 April, mai, juni, juli, august, september og oktober
 Sommertemperatur og vintertemperatur er stort sett den samme, rundt 31 grader i luften og 28 i vannet. Det regner mest i september og oktober, av og til fører det også med seg tordenvær. Regnskurene står i deilig kontrast til den stekende solen og bidrar til å klarne og friske opp luften.

 

Ramadan

Den muslimske fastemåneden Ramadan starter omkring 27. mai 2017, og da kan det hende at enkelte butikker holder stengt og at ting går litt langsommere enn vanlig. Ait el Kebir inntreffer rundt 1. september 2017, og da er alle butikker og markeder stengt.

Øvrig

Det er forbudt å innføre alkoholholdige drikkevarer samt religiøs og pornografisk litteratur til Maldivene. Vin, øl og sprit serveres på hotelløyene. Prisnivået er relativt høyt.

Toppløs soling er ikke akseptert.


Her er et utvalg av hotellene vi kan tilby på Maldivene:

4*
5*
5* forts.
Adaaran Club Rannalhi
Adaaran Select Hudhuranfushi
Adaaran Select Meedhupparu
Bandos Maldives
Centara Ras Fushi (12 års grense)
Canareef Resort
Chaaya Resorts
Gangehi Island Resort
Holiday Inn Kandooma
Holiday Island Resort
Kuramathi Island Resort
Kuredu Island Resort
Kurumba Maldives
Olhuveli Beach Resort & Spa
Palm Beach Resort
Reethi Beach Resort
Velidhu Island Resort
Vilu Reef Beach & Spa Resort
Adaaran Prestige Vadoo
Atmosphere Kanifushi
Anantara Dhigu
Anantara Kihavah Villas
Anantara Veli
Angsana Resort & Spa, Ihuru
Baros Maldives
Centara Grand Island Resort & Spa
Coco Palm Dhuni Kolhu
Conrad Maldives Rangali
Constance Halaveli
Constance Moofushi
Filitheyo Island Resort
Gili Lankan Fushi
Hideaway Resort
Huvafen Fushi
Sun Siyam Irufushi Resort & Spa
Kandolhu Island Resort
Kihaad Maldives
Lily Beach Resort & Spa
LUX Maldives
Medhufushi Island Resort
Paradise Island Resort
Royal Island
Sheraton Maldives Full Moon
Six Senses Laamu
Soneva Fushi & Six Senses
Sun Island Resort & Spa
The Barefoot Eco (alkoholfritt)
Velassaru Maldives
Zitahli Kuda Funafaru

 

Design & utvikling: Digi Publishing AS

Personvern