Vietnam og Kambodsja
Velkommen til en verden der fargene er mer levende, hvor landskapet er dristigere, kystlinjen mer dramatisk, hvor historien er mer overbevisende, hvor smak er mer guddommelig, der livet leves i høyt tempo.

Denne verden er Vietnam, den siste asiatiske dragen har våknet fra søvnen sin.
Mange forbinder Vietnam med krig og ødeleggelse, men det er mer enn 25 år siden krigen tok slutt.
Naturen har velsignet Vietnam med en sjenerøse mengder høye fjell, en lang kystlinje og strålende rismarker, Vietnam er en vinner.

I innlandet, kan du se bondekvinner i koniske hatter, barna ri buffalos langs landets veier. Vietnam er en nasjon av iherdige optimister som setter stor pris på turister. Stol på sansene, så oppdager du en av de mest berikende, opplivende og eksotiske land på jorden.
For å unnslippe den summingen av millioner av motorsykler, dra vestover til et landskap med grønne enger og søvnige landsbyer i Mekong Delta. Det er eventyr i massevis å være på Phu Quoc Island og fantastiske hvite sandstrender å slappe av på.
Tilbake på østkysten ved Mui Ne Beach, vil du bli møtt med et lignende dilemma: handling eller treghet?
Hoi An kan veie tungt - men på en god måte - du er nødt til å legge til noen kilo i kofferten når du bestiller klær. Med anslagsvis 300 til 500 skreddere som arbeider i denne vakre byen, er dette nesten fashion himmelen.
I Hanoi, landets fengslende hovedstad, bør du stå tidlig opp for å se byen trene ved Hoan Kiem.Se om du kan lokalisere "syltet fisk street" i den gamle bydelen (det er et sted i nærheten av "treboller street "), og avkjøl deg med en fatøl.
Å sitte i et kryss i gamlebyen og nyte en kald Bia Hoi er å ta «people watching» til et helt nytt nivå

Etterhvert vil du bli forledet ut av byen av de praktfulle tilbud som landets nordlige provinser lokker med.
Ingenting kan forberede deg på skjønnheten i Halong Bay og dets 2000 kalkstein karsts, eller opplevelsen av trekking rundt fjellrike Sapa.

Vietnam har alt. Så forvent det uventede, være klar for et eventyr, en eventyrlig ferie, og Vietnam vil levere.

"Essential Vietnam" - 9 dager / 8 netter

Bli med på en opplevelsesrik og uforglemmelig rundreise fra Ho Chi Minh City/Saigon i sør til Vietnams hovedstad -Hanoi - i nord. På denne reisen besøkes Mekongdeltaet hvor millioner av mennesker lever på og av elven og det frodige landskapet rundt. Etter opplevelser i Saigon fortsetter reisen nordover til den gamle keiserhovedstaden Hué og deretter til verdensarvbyen Hoi An. Turen avsluttes i Vietnams hovedstad Hanoi og med et cruise på vakre Halong Bay.

Rundreisen kan også starte i Hanoi og ende i Ho Chi Minh City/Saigon. Klikk på bilde for mer info og pris.
Ankomst hver dag hele året. Privat guide og sjåfør. Kombiner med sol og bad i Vietnam.

 

Fra Vietnam til Kambodsja - 7 dager / 6 netter

Opplev Vietnams økonomiske hovedstad Ho Chi Minh City - eller Saigon som de fleste av sør-vietnameserne fortsatt kaller den - med livlig trafikk, lokale markeder og arkitektur fra kolonitiden. Utenfor Saigon ligger Cu Chi tunnellene - en gang en av Vietcongs hovedbaser i kampen mot amerikanerne. Hele basen ligger under jorden og var umulig å finne fram i for amerikanerne. Vi fortsetter gjennom Mekong og besøker flytende markeder, lokale håndverksbedrifter og den etniske minioriteten chamfolket. Reisen foregår både til lands og til vanns og på slutten av reisen seiler vi oppover Mekongelven og går fra borde i Kambodsjas hovedstad - Phnom Penh. Klikk på bilde for mer info og pris.

Ankomst hver dag hele året. Privat guide og sjåfør.
 

Hanoi og cruise på Halong Bay - 4 dager / 3 netter

Vietnams hovedstad - Hanoi - er en sjarmerende by og bærer fortsatt preg av fransk kolonistil. Den gamle bydelen er en spennende miks med gater på kryss og tvers hvor hver enkelt håndverkerlaug har sin egen gate. Hanoi har også mange små vann midt i bykjernen og en spasertur rundt et av vannene er en fin måte å fordøye inntrykkene på etter en opplevelsesrik dag. Halong Bay er et av Vietnams mest spektakulære og naturskjønne områder. Her reiser øyene seg rett opp av vannet som grønne " spydspisser", og et cruise her er en opplevelse for livet! Klikk på bilde for mer info og pris.

Ankomst hver dag hele året. Privat guide og sjåfør

 

Hanoi stopover - 3 dager / 2 netter

Vietnams hovedstad er en av landets vakreste byer og også landets administrative og kulturelle sentrum. Her får du straks et inntrykk av hvordan forholdene var under den tidligere franske kolonitiden, og mange steder kan man nesten få fornemmelsen av å være i Paris. Klikk på bilde for mer info.

Dagens Hanoi er full av minnesmerker som kan fortelle om landets historie på dets vei inn i det moderne samfunn. Byen er dessuten preget av tusenvis av sykler, og en behagelig og rimelig måte å komme seg rundt på er ved hjelp av de mange sykkeldrosjene - cyclos - som er tilgjengelige overalt.
Klikk på bilde for info og pris.

Ankomst hver dag hele året. Private transporter og sightseeinger under oppholdet.

Ho Chi Minh City/Saigon - 6 dager / 5 netter

Ho Chi Minh City - eller Saigon som byen fortsatt kalles av de lokale - er Vietnams største by og også landets økonomiske sentrum. Byen er i rivende utvikling, men arkitekturen i sentrum preges fortsatt av den gamle kolonistilen. Operahuset, det gamle hovedpostkontoret og en del av de gamle, erværdige hotellene er synlige bevis på dette. Ca. en halvtimes biltur utenfor Ho Chi Minh City/Saigon ligger Cu Chi-tunnellene - et underjordisk nettverk av tunneller i mange nivåer under bakken - gravd ut og brukt av Vietcong under Vietnamkrigen. Klikk bilde for mer info.

Saigon er også utgangspunktet for store opplevelser i Mekongdeltaet! Mekong er livsnerven for millioner av innbyggere i Sør-Vietnam. Trafikken på elva er tett - både av små og store båter - og det er et utall av flytende markeder. Turen kan forlenges med ekstranetter og kombineres med sol og bad i Vietnam, Kambodsja, eller Thailand.
Ankomst hver dag hele året. Privat guide og sjåfør.

Design & utvikling: Digi Publishing AS

Personvern