fbpx

Cuba

Her får du storby, strand og eksotisk kultur, alt i et land.

Ikon Strand Gronn

Om Cuba

Republikken Cuba er Karibias største øy. Her får du storby, strand og eksotisk kultur, alt i et land.  Mange forbinder landet med sigarer, salsa, musikk og mojitos. På Cuba er det glede, farger, flotte mennesker, sjarmerende byer og fantastiske strender.

Cuba må bare oppleves – reis før det er for sent!

Kulturen er rik og blomstrende, og du finner ingen lignende land i hele verden. Du skal reise til Cuba nå hvis du vil ha en ferie fylt med den autentiske cubanske historien og kulturen. I tillegg til landets unike historie har Cuba fantastiske strender og godt vær året rundt.

Praktisk info

Språk
Spansk

Tidsforskjell
-6 timer

Elektrisitet
110 volt. Stikkene er tobente og flate, så ta med en adapter. På mange hoteller brukes derimot 220 volt.

Visum
Vi kan hjelpe deg med søknad om visum, eller du kan bestille selv hos Den Kubanske ambassaden.

Valuta
Peso og konvertibel peso. Pesoen er valutaen cubaneren hovedsakelig bruker, mens den konvertible pesoen er den valutaen turister skal bruke. Vær oppmerksom på at MasterCard ikke kan benyttes i minibanker på Cuba, ellers finnes det minibanker nesten overalt.

Vaksine
Vi råder deg til å kontakte en spesiallege, fastlegen din eller en godkjent reiseklinikk. Den cubanske regjeringen krever at alle reisende til Cuba har en reisesykeforsikring. Ved ankomst til Cuba skal reisende kunne fremvise et sertifikat eller forsikringsbevis, som er gyldig under hele oppholdet i Cuba.

Vær og klima

Du kan reise til Cuba året rundt. Landet har et behagelig tropisk klima med en gjennomsnittstemperatur på ca. 29 grader. I vår og sommerperiode er temperaturen og fuktigheten høyest. Høysesongen er desember – februar samt juli måned, men middeldøgntemperaturen er ikke på noe tidspunkt av året under 22 grader.

Aktiviteter

I Havana bør du besøke revolusjonsmuseet,og en tur langs Malecón-promenaden for å se kjente minnesmerker, byens kystlinje og lokalfolk som fisker i vannkanten. På kvelden følger du bare salsarytmene til nærmeste klubb. I Viñales kan du besøke tobakksfarmer og teste ut aktiviteter som sykling og hesteridning. I området finnes også noen av verdens beste klatresteder. Ta turen innom Santa Clara på vei til Trinidad for å se Che Guevaras minnesmerke.

På Varadero finner du kritthvite karibiske strender.

Arkitekturen i Trinidad er imponerende vakker, og byen er generelt en av de mest typiske og karakteristiske eksempler på det klassiske Cuba med pastellfargede hus, flotte kirker og brosteinsgater. Byen er på UNESCOs World Heritage List over bevaringsverdig kultur og arkitektur. I nærheten av Trinidad finner du Casilda Bay og de nærliggende vikene med krystallklart vann, hvit sand og fantastiske snorkle- og dykkermuligheter

Våre reiser:

Vi har dessverre ingen pakketurer tilgjengelig. Kontakt oss, så skreddersyr vi din drømmereise.

Skreddersy din reise til Cuba?

Kontakt oss for et uforpliktende tilbud!