Personvernserklæring for Drømmereiser AS

Denne personvernserklæringen er fastlagt av Drømmereiser AS (”Drømmereiser AS”, ”vi”, ”oss” eller ”våre” i erklæringen om personvern) og gjelder for alle besøkende på nettsiden.

Formål og type informasjon

Vi henter inn de opplysninger fra deg som bruker med henblikk om å oppfylle de formålene som beskrives i erklæringen om personvern. Drømmereiser AS er dataansvarlig i forhold til behandlingen av personopplysningene til disse formålene.

Hvilken type persondata behandler vi om deg, og hvorfor?

De opplysningene vi innsamler om deg vil bli brukt til forskjellige formål i forbindelse med ditt kundeforhold og vår virksomhet. De innsamlede opplysningene kan variere, alt etter om du er kunde, leverandør eller samarbeidspartner, men generelt vil det være opplysninger vedrørende kundeadministrasjon, leverandøradministrasjon samt opplysninger vedrørende våre rettigheter og forpliktelser. Manglende angivelse av personopplysninger fra din side kan bety at Drømmereiser vil være ute av stand til å oppfylle sine forpliktelser i forbindelse med ditt kunde- eller leverandørforhold. Vi samler inn og behandler i utgangspunktet kun alminnelige personopplysninger. Det kan likevel i konkrete tilfeller, i forbindelse med bestilling av en reise, være nødvendig for oss, i begrenset omfang, å behandle følsomme personopplysninger (for eksempel opplysninger om spesialmenyer på flyreisen din eller opplysninger om behov for spesiell assistanse på reisen) samt opplysninger om passnummer (for eksempel i forbindelse med innhenting av en passkopi til en visumsøknad) for å kunne levere deg den ønskede reisen.

Drømmereiser vil vanligvis innsamle følgende opplysninger:

  • Kundeopplysninger – Opplysninger du gir oss når du bestiller en reise, for eksempel på nett via hjemmesiden eller ved å kontakte vår kundeservice, som kontaktopplysninger (fornavn, etternavn, adresse, telefonnummer, e-postadresse, passnummer (til bruk for visumsøknader, lokale utflukter) (passkopi som inneholder personnummer), bankopplysninger, betalingskortopplysninger, opplysninger du gir oss relatert til dine spesielle preferanser på reisen (for eksempel opplysninger om spesialkost, behov for spesiell assistanse i forbindelse med funksjonshemning eller annen sykdom o.l.), helseopplysninger (til bruk for behandlingsreiser, sportsreiser osv.), opplysninger om høyde, vekt, kles- og skostørrelse (til bruk for bestilling av utstyr på skireiser, sportsreiser o.l.), formålet med reisen, opplysninger om hvilke språk du snakker, statsborgerskap, bonuskortnumre, kontaktinformasjon til dine nærmeste pårørende, opplysninger du gir oss relatert til dine preferanser når det gjelder markedsføring eller kommunikasjon, samt opplysninger du gir oss hvis du kontakter oss med et spørsmål, for å informere om et problem, eller når du ellers henvender deg til oss i forbindelse med ditt kundeforhold hos oss.
  • Nyhetsbrev – Vi lagrer din e-post adresse og navn for å sende deg relevant informasjon. Vi gir aldri denne opplysningen videre, og du kan selv når som helst melde deg av vårt nyhetsbrev. Vi benytter MailChimp til nyhetsbrev og til lagring av e-postadresser.

Hva vi bruker dine personopplysninger til

Vi behandler dine personopplysninger for å oppfylle de formålene som er anført nedenfor. Vennligst vær oppmerksom på at ikke alle de angitte formål, kategorier av opplysninger, mottakere av opplysninger eller typer av behandling av opplysninger vil gjelde for deg i alle tilfeller. Drømmereiser behandler utelukkende dine personopplysninger i det omfanget det er nødvendig i forbindelse med ditt kundeforhold (der det i hvert enkelt tilfelle tas høyde for eventuelle interesser) eller i henhold til gjeldende lov.

  • Kundeadministrasjon – vi behandler dine personopplysninger i forbindelse med opprettelse og løpende administrasjon av ditt kundeforhold som ledd i driften av vår virksomhet, herunder bestilling av reiser og leveranser av våre øvrige produkter (som for eksempel visumsøknader, reiseforsikringer, transfer-tjenester e.l.), opprettholdelse av våre kunderegistre, fakturering, inkasso, markedsføring, statistikk o.l. Alle statistikker og analyser utarbeides i anonymisert format og inneholder derfor ikke opplysninger som kan tilbakeføres direkte til deg som person.
  • Overholdelse av gjeldende lover og regler – vi behandler dine personopplysninger i samsvar med de lover og regler Drømmereiser er underlagt i forbindelse med driften av virksomheten eller for å oppfylle ulike innberetnings- eller opplysningsforpliktelser i henhold til gjeldende lover og regler. Vi bruker ikke personopplysningene dine til å ta avgjørelser som kun er basert på automatisk behandling, herunder profilering. Vi forsøker alltid å sikre at alle personopplysninger vi behandler er korrekte og oppdaterte. Vi ber deg derfor om at du alltid informerer oss om eventuelle endringer i dine personlige forhold (for eksempel endring av adresse eller betalingsopplysninger), slik at vi kan sikre at personopplysninger alltid er korrekte og ajourførte.

Deling av personopplysninger

Drømmereiser videreformidler kun opplysningene i det omfang det er nødvendig som ledd i driften av virksomheten vår, blant annet for å kunne levere reisen din samt de øvrige produktene du har kjøpt av oss i forbindelse med denne. Vi vil vanligvis videreformidle personopplysninger til følgende mottakere i forbindelse med bestilling av en reise eller produkter relatert til denne reisen:

  • IT-nettverkssystem og betalingsformidlere – muliggjør transaksjoner mellom tjenesteleverandørene i reisebransjen.
  • Flyselskaper – vi videreformidler personopplysninger til flyselskaper i forbindelse med bestilling av reisen din.
  • Hoteller – videreformidler personopplysninger til de hotellene du skal bruke på reisen din.
  • Bilutleiefirmaer – videreformidler personopplysninger til bilutleiefirmaer hvis du skal ha et kjøretøy til rådighet på reisen din.
  • Busselskaper – videreformidler personopplysninger til busselskaper hvis du skal på bussreise som del av reisen din (for eksempel i forbindelse med dagsturer til kjente turistattraksjoner o.l.).
  • Rederier – videreformidler personopplysninger til rederier hvis du skal på båttur som del av reisen din (for eksempel i forbindelse med dagsturer til kjente turistattraksjoner, cruise o.l.).
  • Reiseagenter – Hvis du som del av reisen din skal være med på utflukter eller har behov for transfer, kan vi videreformidle personopplysninger til reiseagenter. Reiseagenten har til oppgave å arrangere den aktuelle utflukten eller transferen ved bestilling av de ønskede ytelsene hos lokale leverandører på reisemålet.
  • Forsikringsselskaper – Som ledd i bestillingen av din reise hos oss har du mulighet til å kjøpe en reise- og/eller en avbestillingsforsikring. Hvis du ønsker å kjøpe en slik forsikring, vil vi videreformidle personopplysninger til forsikringsselskapet som de kan bruke når du tegner en forsikring hos dem.
  • Utstyrsutleiefirmaer – Som ledd i bestillingen av din reise hos oss har du mulighet til å leie utstyr du eventuelt har behov for på reisen din, for eksempel skiutstyr, dykkerutstyr og lignende. Hvis du ønsker å leie slikt utstyr, vil vi videreformidle opplysninger til det firmaet på reisemålet du skal leie utstyret hos.

Sletting og lagring

Informasjon som hentes inn fra deg som kunde, brukes og lagres i vårt kundehåndteringssystem. Sletting av kontaktinformasjon og reiseinformasjon blir gjort etter 5 år fra reisen er avsluttet (iht regnskapsloven/bokføringsloven). Passopplysninger blir slettet automatisk etter hjemkomst, om ikke annet er avtalt.

Du har til enhver tid rett til å gjøre bruk av dine rettigheter i samsvar med den til enhver tid gjeldende databeskyttelseslovgivningen. Du kan blant annet anmode om å få innsikt i de personopplysningene som Drømmereiser er i besittelse av, samt gjøre innsigelser mot behandlingen av opplysningene, herunder gjøre innsigelser mot automatiserte avgjørelser og profilering eller mot bruken av personopplysningene dine til direkte markedsføring. I tillegg kan du anmode om beriktigelse eller sletting av eventuelle ukorrekte opplysninger om deg selv, trekke tilbake et samtykke til behandling av personopplysningene dine samt gjøre bruk av din rett til dataportabilitet (til å ta med deg personopplysningene dine fra én virksomhet til en annen). Hvis du ønsker å bruke én eller flere av disse rettighetene, ber vi deg om å kontakte oss på post@drommereiser.no. Anmodningen din vil bli behandlet i samsvar med den til enhver tid gjeldende databeskyttelseslovgivningen. Klager på vår behandling av personopplysningene dine kan rettes til:

Datatilsynet

Postboks 8177 Dep.
0034 Oslo
E-postadresse: veiledning@datatilsynet.no.

Sikkerhet

Dine opplysninger sikres på best mulig måte ved at vi har fokus på datasikkerhet gjennom ekstern tilbyder av datasikkerhet. Våre ansatte har både taushetsplikt og behandler personopplysninger med største forsiktighet.

Cookies (informasjonskapsler)

Når du besøker nettstedet vårt, innsamles det opplysninger om deg som brukes til å tilpasse og forbedre innholdet på nettstedet vårt og til å øke verdien av de annonsene som vises på siden og hos tredjeparter. Hvis du ikke ønsker at det innsamles slike opplysninger, bør du slette dine cookies og unnlate videre bruk av nettstedet. Nedenfor kan du lese mer om hva slags informasjon som innsamles, formålet med den og hvilke tredjeparter som har adgang til den

Hva er cookies og hva brukes de til?

Nettstedet bruker cookies, en liten tekstfil som lagres på PC-en, mobiltelefonen din eller andre enheter for å gjenkjenne enheten, huske innstillinger, uføre statistikk og målrette annonser. Cookies kan ikke inneholde skadelige koder som f.eks. virus. Det er mulig å slette eller blokkere cookies. Hvis du sletter eller blokkerer cookies, kan annonser bli mindre relevante for deg og vises oftere. Du kan dessuten risikere at nettstedet ikke fungerer optimalt, samt at det er innhold du ikke kan få tilgang til. Se veiledningen: https://nettvett.no/slik-administrer-du-informasjonskapsler/ Nettstedet inneholder cookies fra disse tredjepartene, som brukes til statistikk samt vår egen markedsføring på søkemotorer og tredjeparters hjemmesider:

  • Google
  • Bing
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Google Analytics
  • Google Tag Manager
  • Google Ads

Spørsmål om personvernserklæringen?

Kontakt daglig leder på:
Veronica Reiersrud
E-post: post@drommereiser.no
Tlf: 6390 4909