Kenya
Kenya er verdens mest kjente safariland og et godt utgangspunkt for å få med seg "the big five". Fantastisk natur, kunnskapsrike guider og lodger i alle standarder. Avslutt ferien med noen avslappende dager langs kysten, fra Lamu i nord til Mombasa i sør.

Har du fantasert om å dra på en ekte safari og komme tett på dyr som du tidligere kun har sett på tv?
Eller hva med kultur, historie, mat og vin?
Drømmereiser har en rekke gode destinasjoner og rundreiser og vi setter gjerne sammen en helt spesiell reise kun for våre kunder.KENYA - safari eller badeferie 

Verdens mest kjente safariland er Kenya. Dette er et godt utgangspunkt dersom man ønsker å få med seg “the big five”. Besøk Lake Nakuru som tidvis er hjem for flere millioner rosa flamingoer samt sorte og hvite neshorn. Det mest spektakulære syn du noensinne vil se! I naturreservatet Masai Mara kjører vi safari rundt på savannen sammen med store flokker zebra, gnu, bøffel, elefanter og forskjellige antiloper. Våre rundturer er spesielt populære da alt er lagt opp på forhånd. Man bor i behagelige lodger og tented camps der man spiser mellom naturopplevelsene. Disse turene kan for eksempel avsluttes med noen dagers badeferie på Mombasakysten.Kenya
Kenya
Kenya
Kenya
Kenya
Kenya
Kenya
Kenya


Praktisk informasjon om Kenya:

Flytid

Ca. 13 timer med rutefly, med mellomlanding.

Tidsforskjell

Sommertid: norsk tid + 1 timer. Vintertid: norsk tid + 2 timer

Transport

Alle våre reiser inkluderer transport med privat sjåfør hvis ikke annet er avtalt.

Valuta og kredittkort

Kenyanske Schilling.Kredittkort kan benyttes på hotellene.

Det er også mulig å betale med USD (mest brukt), Euro samt engelske pund i Kenya.

Pass og visum

Du må ha gyldig visum for å reise til Kenya. Husk at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter innreise i Kenya.

Fra 1. juli innførte Kenya elektronisk turistvisum, eVisa. Men man kan likevel fremdeles søke om visum manuelt ved ankomst til flyplassen i Kenya. Myndighetene i Kenya arbeider for at det nye eVisa skal erstatte den manuelle prosessen ved ankomst til flyplassen. Overgangen har imidlertid vist seg å ta lengre tid enn først ventet.

På hjemmesiden www.evisa.go.ke kan du søke om elektronisk eVisa og betale med kredittkort. Visumavgiften er USD 50, i tillegg påløper en serviceavgift på USD 1.
 Du kan søke om visum til Kenya tidligst 3 måneder før avreise.

Vaksiner

Det er vaksinasjonskrav for reise til Kenya, husk å kontakte ditt vaksinasjonskontor i god tid før avreise for veiledning og anbefalinger rundt vaksinering.

Elektrisitet

240 V. Engelsk stikkontakt. Man trenger adapter, men dette kan ofte lånes på hotellene.

Vær & klima

Kysten av Kenya (Mombasa og Lamu) har tropisk klima. Ca. 25 – 30 grader hele året på land som i vann. Mest nedbør i april-mai/juni og november-desember. 7-9 soltimer pr. dag er vanlig.
Nairobi og safari/nasjonalparkene ligger på et høyere platå og har et litt kjøligere klima, 10 – 25 grader. Mest nedbør og lengre regnskurer i april-mai, kortere skurer i november-desember. Ta med en genser/jakke til safariturene tidlig om morgenen og sent om ettermiddagen. Regnskyll kan forekomme hele året.

Design & utvikling: Digi Publishing AS

Personvern