fbpx

Kenya

Kenya er verdens mest kjente safariland. Safari, sol og bad er en populær og fantastisk kombinasjon.

Ikon Strand Gronn

Om Kenya

Verdens mest kjente safariland er Kenya, og dette landet er et godt utgangspunkt dersom du ønsker å få med deg “the big five”; løve, leopard, nesehorn, den afrikanske elefanten og vannbøffel. På safari i Kenya kjører du rundt på savannen sammen med store flokker med sebra, gnu, bøffel, elefanter og forskjellige antiloper. Du besøker Lake Nakuru, som tidvis er hjem for flere millioner rosa flamingoer – et spektakulært syn, og sorte og hvite neshorn.

Våre rundturer er spesielt populære da alt er lagt opp på forhånd. Du bor i behagelige lodger og tented camps der dere spiser god mat og slapper av, mellom de fantastiske naturopplevelsene. Det er populært å kombinere safari med badeferie på Mombasakysten, Seychellene eller på Zanzibar. Uansett sitter du igjen med et minne for livet!

Send oss gjerne en e-post: post@drommereiser.no hvis du er interessert i en tur til Kenya.

Praktisk info

Flytid

Ca. 13 timer med rutefly, med mellomlanding.

Tidsforskjell

Sommertid: norsk tid + 1 timer. Vintertid: norsk tid + 2 timer

Transport

Alle våre reiser inkluderer transport med privat sjåfør hvis ikke annet er avtalt.

Valuta og kredittkort

Kenyanske Schilling. Kredittkort kan benyttes på hotellene.

Det er også mulig å betale med USD (mest brukt), Euro samt engelske pund i Kenya.

Pass og visum

Du må ha gyldig visum for å reise til Kenya. Husk at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter innreise i Kenya.

Fra 1. juli innførte Kenya elektronisk turistvisum, eVisa. Men man kan likevel fremdeles søke om visum manuelt ved ankomst til flyplassen i Kenya. Myndighetene arbeider for at det nye eVisa skal erstatte den manuelle prosessen ved ankomst til flyplassen. Overgangen har imidlertid vist seg å ta lengre tid enn først ventet.

På hjemmesiden www.evisa.go.ke kan du søke om elektronisk eVisa og betale med kredittkort. Visumavgiften er USD 50, i tillegg påløper en serviceavgift på USD 1. Du kan søke om visum tidligst 3 måneder før avreise.

Vaksiner

Det er vaksinasjonskrav for reise til Kenya, husk å kontakte ditt vaksinasjonskontor i god tid før avreise for veiledning og anbefalinger rundt vaksinering.

Elektrisitet

240 V. Engelsk stikkontakt. Man trenger adapter, men dette kan ofte lånes på hotellene.

Vær og klima

Du kan besøke Kenya året rundt.

Kysten av Kenya (Mombasa og Lamu) har tropisk klima. Ca. 25 – 30 grader hele året på land som i vann. Mest nedbør i april-mai/juni og november-desember. 7-9 soltimer pr. dag er vanlig.

Nairobi og safari/nasjonalparkene ligger på et høyere platå og har et litt kjøligere klima, 10 – 25 grader. Mest nedbør og lengre regnskurer i april-mai, kortere skurer i november-desember. Ta med en genser/jakke til safariturene tidlig om morgenen og sent om ettermiddagen. Regnskyll kan forekomme hele året.

Aktiviteter

I Kenya får du natur og dyreliv på nært hold. Du kan besøke Kenya året rundt, og landet er et naturlig valg for alle som ønsker å oppleve et eventyrlig safari-reisemål med meget variert natur og et fantastisk dyreliv.

Det finnes også en rekke andre ting du kan gjøre i Kenya, som å besøke masai-landsbyer og ballongsafari over savannen ved soloppgang. Bare fantasien setter grenser for opplevelser i dette vakre landet.

Mombasa har alt man kan drømme om på badeferie: kritthvite sandstrender, asurblått hav og et fantastisk korallrev som gjør dette til et perfekt sted å snorkle.

Det er også mulighet til å kombinere turen til Kenya med noen dager eller uker på Zanzibar, som tilhører Tanzania. Her kan du f.eks oppleve Stonetown og Prison Island. I tillegg til lange fantastiske strender og blått hav så langt øyet rekker.

Våre reiser:

Safari Kenya - Maarten Van Den Heuvel

Kenya og Seychellene – Safari og strand

Safari i Kenya etterfulgt av sol og strender på Seychellene - vi garanterer deg en unik og uforglemmelige opplevelse!

Skreddersy din reise til Kenya?

Kontakt oss for et uforpliktende tilbud!