Sør-Afrika
Sør-Afrika kalles gjerne "en verden i ett land". Fantastisk natur, rikt dyreliv, nydelige strender, mat og vin i verdensklasse er noe av det man kan oppleve i Sør-Afrika - et land man alltid vil tilbake til.

SØR-AFRIKA


Kulturelt og historisk er landet noe for seg selv. Det er 11 offisielle språk, bare det sier litt om hvor variert og spennende det kan være å reise i Sør-Afrika. Sol, bad, dykking og surfing finner du rundt Durban og langs Garden Route. Den vakre Garden Route i landets mest sydøstlige stat byr på blå laguner og ville klippeformasjoner. Vinsmaking, Kapp det Gode Håp, Table Mountain, Robben Island i Cape Town.Viltområder, fruktdaler, Blyde River Canyon og "God´s Window" i områdene rundt Kruger nasjonalpark. Sør-Afrika er mer moderne og vestlig enn man skulle tro, og infrastrukturen deretter. Det er ingen problem å ta seg frem på egenhånd, spesielt Garden Route kjører man gjerne selv med leiebil, på veier med god standard og merking. Opplevelsene står i kø, og det finnes noe for enhver smak. Sør-Afrika passer både til bryllupsreisen og familieferien, eller kanskje en golftur med gutteklubben! Man kan også kombinere Sør-Afrika med en rekke andre reisemål, for eksempel Mauritus for sol&bad..Namibia og Sør-Afrika - 12 netter
Sør-Afrika: Cape Town og safari - 12 netter
Durban og safari - 8 netter


Praktisk informasjon om Sør Afrika:


Flytid

Ca. 15 timer med rutefly, med mellomlanding.
Tidsforskjell

Sommertid: Samme som norsk tid. Vintertid: norsk tid + 1 timer
Transport

Alle våre reiser inkluderer transport med privat sjåfør hvis ikke annet er avtalt.

Valuta og kredittkort

Sør Afrikanske rand. Kredittkort kan benyttes i stor grad.

Pass og visum

Ingen krav om visum for norske borgere, men passet må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreise og det må inneholde minst tre blanke sider.

Reiser man med barn under 18 år til Sør-Afrika kreves det spesielle dokumenter alt ettersom barnet reiser med begge foreldrene, kun den ene av foreldrene eller ingen av de biologiske foreldrene. For reise med barn - se sjekkliste og les mer her.

Vaksiner

Det er vaksinasjonskrav, men husk å kontakte ditt vaksinasjonskontor i god tid før avreise for veiledning og anbefalinger rundt vaksinering.

Elektrisitet

I Sør-Afrika bruker man 220 eller 230 volt, og stikkontaktene har tre store runde hull. Adaptere er nødvendige ved bruk av ladere eller elektrisk utstyr med norske støpsler. De kan kjøpes i de større byene og ofte lånes/leies på hoteller og lodger.
Vær & klima

Vinter og sommer er motsatt av våre sesonger da Sør-Afrika ligger på den sydlige halvkule. Klimaet varierer i ulike deler av landet. Sørkysten har klima omtrent som middelhavet med kjølig og regnfull vinter, om sommeren er det tørt og varmt. Kystområdene i øst har subtropisk klima med en mild og tørr vinter og med sommer som er varmere og mer regnfull.
Design & utvikling: Digi Publishing AS

Personvern