fbpx

Sør-afrika

Sør-Afrika er et reisemål som passer for alle. Opplevelsene står i kø og det finnes noe for enhver smak

Ikon Strand Gronn

Om Sør-afrika

Sør-Afrika kalles gjerne «en verden i ett land». Fantastisk natur, rikt dyreliv, nydelige strender, mat og vin i verdensklasse er noe av det man kan oppleve i Sør-Afrika – et land man alltid vil tilbake til.

Kulturelt og historisk er landet noe for seg selv. Det er 11 offisielle språk, bare det sier litt om hvor variert og spennende det kan være å reise i Sør-Afrika.

Sol, bad, dykking og surfing finner du rundt Durban og langs Garden Route. Den vakre Garden Route i landets mest sydøstlige stat byr på blå laguner og ville klippeformasjoner. Vinsmaking, Kapp det Gode Håp, Table Mountain, Robben Island i Cape Town. Viltområder, fruktdaler, Blyde River Canyon og «God’s Window» i områdene rundt Kruger nasjonalpark.

Sør-Afrika er mer moderne og vestlig enn man skulle tro, og infrastruktern deretter. Det er ingen problem å ta seg frem på egenhånd, spesielt Garden Route kjører man gjerne selv med leiebil, på veier med god standard og merking. Opplevelsene står i kø, og det finnes noe for enhver smak.

Man kan også kombinere Sør-Afrika med en rekke andre reisemål, for eksempel Mauritus. Kontakt oss gjerne hvis du ønsker mer informasjon om våre turer i Sør-Afrika.

Praktisk info

Flytid

Ca. 15 timer med rutefly, med mellomlanding.

Tidsforskjell

Sommertid: Samme som norsk tid. Vintertid: norsk tid + 1 timer

Transport

Alle våre reiser inkluderer transport med privat sjåfør hvis ikke annet er avtalt.

Valuta og kredittkort

Sør Afrikanske rand. Kredittkort kan benyttes i stor grad.

Pass og visum

Ingen krav om visum for norske borgere, men passet må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreise og det må inneholde minst tre blanke sider.

Reiser man med barn under 18 år til Sør-Afrika kreves det spesielle dokumenter alt ettersom barnet reiser med begge foreldrene, kun den ene av foreldrene, eller ingen av de biologiske foreldrene.

Vaksiner

Vi anbefaler at du kontakter ditt vaksinasjonskontor i god tid før avreise for veiledning og anbefalinger rundt vaksinering.

Elektrisitet

I Sør-Afrika bruker man 220 eller 230 volt, og stikkontaktene har tre store runde hull. Adaptere er nødvendige ved bruk av ladere eller elektrisk utstyr med norske støpsler. De kan kjøpes i de større byene og ofte lånes/leies på hoteller og lodger.

Vær og klima

Vinter og sommer er motsatt av våre sesonger da Sør-Afrika ligger på den sydlige halvkule. Klimaet varierer i ulike deler av landet. Sørkysten har klima omtrent som middelhavet med kjølig og regnfull vinter, om sommeren er det tørt og varmt. Kystområdene i øst har subtropisk klima med en mild og tørr vinter og med sommer som er varmere og mer regnfull.

Aktiviteter

Sol, bad, dykking og surfing finner du rundt Durban og langs Garden Route. Den vakre Garden Route i landets mest sydøstlige stat byr på blå laguner og ville klippeformasjoner. Vinsmaking, Kapp det Gode Håp, Table Mountain, Robben Island i Cape Town.

Du finner viltområder, fruktdaler, Blyde River Canyon og «God´s Window» i områdene rundt Kruger nasjonalpark.

Fantastisk natur, rikt dyreliv, nydelige strender, mat og vin i verdensklasse!

Våre reiser:

Vi har dessverre ingen pakketurer tilgjengelig. Kontakt oss, så skreddersyr vi din drømmereise.

Skreddersy din reise til Sør-afrika?

Kontakt oss for et uforpliktende tilbud!