Sri Lanka
Her venter frodig natur, tusenårig og mangfoldig kultur og flere mil lange strender.

På Sri Lanka kan vi i samarbeid med dyktige agenter tilby flere turer med privat guide. Sri Lanka passer utmerket som destinasjon alene, eller i kombinasjon med feks Maldivene.

Vil du se bilder fra Karina´s studietur i september 2013, ligger de her.

Rundreiser:

Elefanter og leoparder - 4 netter
Rundreise Sri Lanka, 7 netter
Rundreise Sri Lanka, 11 netter med sol&badPraktisk informasjon om Sri Lanka:

Flytid

Ca. 13 timer med rutefly, med mellomlanding.

Tidsforskjell

Sommertid: norsk tid + 3,5 timer. Vintertid: norsk tid + 4,5 timer

Transport

Flyet lander utenfor Colombo.

Alle våre reiser inkluderer transport med privat sjåfør hvis ikke annet er avtalt.

Sol & bad

Mange flotte strender rundt på øya

Aktiviteter

Vannski og andre typer vannsport i lagunen. Cricket er en stor sport på Sri Lanka og landet er blant topp 10 i verden. Det finnes ingen store kamper man kan gå og se, men i byer og landsbyer spilles cricket av gamle og unge, og man kan ofte se lokale skolelag spille. Det er mulig å spille golf på banen ved hotell St. Andrews med sin 125-årige historie. For øvrig er banen Royal Colombo Golf Club også en bra bane, det er også Victoria Golf i Kandy.

 

Mat & drikke

Matkulturen ligner den man finner syd i India og nasjonalretten er ris og karri. De fleste restauranter har et godt utvalg av fisk og skalldyr på menyen. Det er vanlig å gi ca. 10 % tips. Er serviceavgiften allerede inkludert runder man gjerne av oppover. Lunsj fra ca. 50 kr og torettersmiddag fra ca. 80 kr.

Shopping

Tekstiler og te er et par eksempler på hyggelige gaver å ta med hjem. Ayurvedisk naturmedisin er et annet bra shoppingtips. Det finnes oljer og salver for alle tenkelige plager. Gull og edelstener er også populært å kjøpe. Men kjøp aldri edelstener uten å få et statlig sertifikat som bevis på at de er ekte. Varemagasiner, shoppingsentre og større butikker har faste priser og varene er merket med prislapp. Ved kjøp i mindre butikker, markeder og fra selgere på strender, gater og torg er det pruting som gjelder. Klesvarehandelen er foreløpig mest rettet mot lokalbefolkningen, så det er langt mellom piratkopiene. Det er lett å få tak i ekte varer ettersom Sri Lanka produserer klær for mange velkjente merker og en viss del av produksjonen får selges i landet - til utrolig lave priser. Det meste av dette finner man i Colombo, men også i Nuwara Eliya. Håndverk finnes det mye av. Annet, som for eksempel tekstiler, kan du kjøpe i metervis uten å overskride verken bagasjevekten eller budsjettet.

 

Valuta og kredittkort

Lankesisk rupi (LKR). Ta med rupier og ev. amerikanske dollar. Kredittkort som Visa og MasterCard kan kun brukes i større butikker og varehus, der det også er minibank tilgjengelig. I sjeldne tilfeller tilkommer det en ekstra avgift på 2,5 % ved kortbetaling. Prisene i Sri Lanka er mye lavere enn hjemme i Norge, men husk at prisene kan variere mye avhengig av hvor varene kjøpes.

 

Pass og visum

Norske statsborgere må ha innreisetillatelse til Sri Lanka. Dette får man enklest ved å søke her: www.eta.gov.lk , tidligst 3 måneder i forveien. Vi anbefaler at du søker minimum 1 uke før avreise.
 Pass må være gyldig i min. 6mnd etter hjemreisen

Vaksiner

Ingen påkrevde vaksiner.
 Ta kontakt med det lokale vaksinekontoret for anbefalinger.

Elektrisitet

240 V. Engelsk stikkontakt. Man trenger adapter, men dette kan ofte lånes på hotellene.

Vær & klima

Sri Lanka har et tropisk, varmt klima med høy luftfuktighet påvirket av sørvest-monsunen om sommeren og nordøst-monsunen om vinteren. Ved kysten holder gjennomsnittstemperaturen på dagtid seg ganske stabilt på 30 grader hele året. I høylandet er det betydelig kjøligere, helt ned mot 15 grader om vinteren, frost kan forekomme.

 Desember, januar, februar og mars
 Disse månedene preges av dagtemperaturer på over 30 grader og om natten ofte over 22 grader. Vinteren er årets tørreste periode, den innledes riktignok med en del regn som avtar i løpet av de neste månedene. Vanntemperaturen ligger på rundt 27-28 grader.

 April, mai, juni, juli, august, september, oktober og november
 Våren, sommeren og høsten er varm med høy luftfuktighet, ca. 30 grader i luften på dagtid og bare litt svalere om natten, 24-26 grader. I april/mai innledes regntiden med den fuktige sørvest-monsunen. Regnet kommer som oftest i form av kraftige skurer, med perioder med sol i mellom. Mest nedbør er det i april samt oktober og november. Vanntemperaturen stiger et par grader og ligger på omkring 28-29 grader.Design & utvikling: Digi Publishing AS

Personvern