fbpx

Sri Lanka

Landet med mange tusen års kulturhistorie, frodig natur, fargerikt folkeliv og milelange strender.

Ikon Strand Gronn

Om Sri Lanka

Sri Lanka er så mye mer enn strand og sol. Landets smaragdgrønne tropiske skoger, fantastiske strender, spennende kultur og rike historie har i en årrekke tiltrukket seg turister fra hele verden. En ferie på Sri Lanka byr på mange spennende opplevelser.

Snorkling, dykking og surfing er veldig populært. Du har også mulighet til å dra på hvalsafari og se både blåhval og delfiner.

Yale National Park er en av øyas største nasjonalpark, og det finnes en rekke andre nasjonalparker du kan reise til – avhengig av hvilke dyr du ønsker å oppleve.

I tillegg kan du selvfølgelig ta både meditasjon og yoga kurs på Sri Lanka.

Har du bestemt deg for å reise til Sri Lanka bør du se så mye som mulig; den gamle hovedstaden Kandy, teplantasjene, jungelen, dyrelivet og den fantastiske utsikten i fjellet som dominerer store deler av øya.

Nærheten til ekvator og havet gjør at temperaturen varierer lite gjennom året. Her venter frodig natur, tusenårig og mangfoldig kultur og flere milelange strender.

 

Praktisk info

Flytid
Ca. 13 timer med rutefly, med mellomlanding.

Tidsforskjell
Sommertid: norsk tid + 3,5 timer. Vintertid: norsk tid + 4,5 timer

Transport
Flyet lander utenfor Colombo.
Alle våre reiser inkluderer transport med privat sjåfør hvis ikke annet er avtalt.

Valuta og kredittkort
Sri Lanka Rupee. Ta med rupier og ev. amerikanske dollar. Kredittkort som Visa og MasterCard kan kun brukes i større butikker og varehus, der det også er minibank tilgjengelig. I sjeldne tilfeller tilkommer det en ekstra avgift på 2,5 % ved kortbetaling. Prisene i Sri Lanka er mye lavere enn hjemme i Norge, men husk at prisene kan variere mye avhengig av hvor varene kjøpes.

Pass og visum
Norske statsborgere må ha innreisetillatelse til Sri Lanka. Dette får man enklest ved å søke her: www.eta.gov.lk , tidligst 3 måneder i forveien. Vi anbefaler at du søker minimum 3-4 uker før avreise. Pass må være gyldig i minimum 6 måneder etter hjemreisen

Vaksiner
Ta kontakt med ditt lokale vaksinekontor for anbefalinger.

Elektrisitet
240 V. Engelsk stikkontakt. Man trenger adapter, men dette kan ofte lånes på hotellene.

Vær og klima

Sri Lanka har et tropisk, varmt klima med høy luftfuktighet påvirket av sørvest-monsunen om sommeren og nordøst-monsunen om vinteren. Ved kysten holder gjennomsnittstemperaturen på dagtid seg ganske stabilt på 30 grader hele året. I høylandet er det betydelig kjøligere, helt ned mot 15 grader om vinteren, frost kan forekomme.

Desember, januar, februar og mars
Disse månedene preges av dagtemperaturer på over 30 grader og om natten ofte over 22 grader. Vinteren er årets tørreste periode, den innledes riktignok med en del regn som avtar i løpet av de neste månedene. Vanntemperaturen ligger på rundt 27-28 grader.

April, mai, juni, juli, august, september, oktober og november
Våren, sommeren og høsten er varm med høy luftfuktighet, ca. 30 grader i luften på dagtid og bare litt svalere om natten, 24-26 grader. I april/mai innledes regntiden med den fuktige sørvest-monsunen. Regnet kommer som oftest i form av kraftige skurer, med perioder med sol i mellom. Mest nedbør er det i april samt oktober og november. Vanntemperaturen stiger et par grader og ligger på omkring 28-29 grader.

Aktiviteter

En ferie på Sri Lanka byr på muligheter for mange aktiviteter og opplevelser.

Snorkling, dykking og surfing er veldig populært. Du har også mulighet til å dra på hvalsafari og se både blåhval og delfiner.

Yale National Park er en av øyas største nasjonalpark, og det finnes en rekke andre nasjonalparker du kan reise til – avhengig av hvilke dyr du ønsker å oppleve.

I tillegg kan du selvfølgelig ta både meditasjon og yoga kurs på Sri Lanka.

Cricket er en stor sport på Sri Lanka og landet er blant topp 10 i verden. Det finnes ingen store kamper man kan gå og se, men i byer og landsbyer spilles cricket av gamle og unge, og man kan ofte se lokale skolelag spille.

Det er mulig å spille golf på banen ved hotell St. Andrews med sin 125-årige historie. For øvrig er banen Royal Colombo Golf Club også en bra bane, det er også Victoria Golf i Kandy.

Mat & drikke
Matkulturen ligner den man finner syd i India og nasjonalretten er ris og karri. De fleste restauranter har et godt utvalg av fisk og skalldyr på menyen. Det er vanlig å gi ca. 10 % tips. Er serviceavgiften allerede inkludert runder man gjerne av oppover. Lunsj fra ca. 50 kr og torettersmiddag fra ca. 80 kr.

Shopping
Tekstiler og te er et par eksempler på hyggelige gaver å ta med hjem. Ayurvedisk naturmedisin er et annet bra shoppingtips. Det finnes oljer og salver for alle tenkelige plager. Gull og edelstener er også populært å kjøpe. Men kjøp aldri edelstener uten å få et statlig sertifikat som bevis på at de er ekte. Varemagasiner, shoppingsentre og større butikker har faste priser og varene er merket med prislapp. Ved kjøp i mindre butikker, markeder og fra selgere på strender, gater og torg er det pruting som gjelder. Klesvarehandelen er foreløpig mest rettet mot lokalbefolkningen, så det er langt mellom piratkopiene. Det er lett å få tak i ekte varer ettersom Sri Lanka produserer klær for mange velkjente merker og en viss del av produksjonen får selges i landet – til utrolig lave priser. Det meste av dette finner man i Colombo, men også i Nuwara Eliya. Håndverk finnes det mye av. Annet, som for eksempel tekstiler, kan du kjøpe i metervis uten å overskride verken bagasjevekten eller budsjettet.

Våre reiser:

Vi har dessverre ingen pakketurer tilgjengelig. Kontakt oss, så skreddersyr vi din drømmereise.

Skreddersy din reise til Sri Lanka?

Kontakt oss for et uforpliktende tilbud!