fbpx

Zanzibar

Zanzibar - den lille øya utenfor østkysten til Tanzania

Ikon Strand Gronn

Om Zanzibar

Zanzibar har noen av verdens fineste strender. Kritthvit sand, palmer, asurblått hav og sjelden en mørk sky i sikte . På stranden kan du nyte late og lange soldager og hvile øynene på vakre solnedganger. Fastboende er kjent for å være vennlige og smilende når du møter dem, og de ønsker turistene velkommen.

Kombiner gjerne et opphold på Zanzibar med safari i Tanzania, Sør-Afrika eller Kenya.

Praktisk info

Tidsforskjell
En time foran Norge når vi har sommertid, og to timer foran når vi har vintertid.

Elektrisitet
240 V vekselstrøm og det kan være lurt å kjøpe med seg en reiseadapter samt fordelerboks hjemmefra.

Transport
Alle våre reiser inkluderer transport med privat sjåfør hvis ikke annet er avtalt.

Språk
Swahili og engelsk

Valuta
Tanzanian shilling (TZS). Du kan ta ut kontanter på Visa og Master Card i minibankene, samt betale med kortene noen steder

Pass og visum
Norske statsborgere skal ha gyldig visumfor å besøke Tanzania (Zanzibar). Du søker visum på flyplassen i Tanzania (Zanzibar). Dette koster 50 USD i kontanter.

Vaksine
Vi råder deg til å kontakte en spesiallege, fastlegen din eller en godkjent reiseklinikk. Du skal ha bevis for at du har Gulfebervaksine.

Vær og klima

På grunn av den friske sjøbrisen som kjøler ned solsteken er det flott å reise til Zanzibar året rundt. Det regner mer i april og mai, men da er også øyene grønnere og frodigere, samt at regnet normalt ikke faller hver eneste dag

 

Aktiviteter

På øyas største by, Zanzibar City, er det populært å besøke «Stone Town». Her kan du rusle gjennom trange smug, markeder og basarer, og mellom solblekede steinhus og flotte moskeer vil du merke at dette er en godt bevart og autentisk del av Zanzibar. «Stone Town» står for øvrig på UNESCOs verdensarvliste.

På stranden kan du være vitne til den store forskjellen på lavvann og høyvann. Og hvis du vil utforske under vann er du garantert opplevelser utenom det vanlige. Nydelige koraller og fisker i alle regnbuens farger. Det er mulighet for både snorkling og dykking på Zanzibar.

På markeder finner du Zanzibars største eksportartikler som er krydder. Her kan du lukte og smake på alt fra elefant-hvitløk til pepper, muskat, kardemomme og ingefær, for å nevne noe. Du bør også ta et besøk på en krydder-plantasje.

 

Våre reiser:

Vi har dessverre ingen pakketurer tilgjengelig. Kontakt oss, så skreddersyr vi din drømmereise.

Skreddersy din reise til Zanzibar?

Kontakt oss for et uforpliktende tilbud!