fbpx

Aruba

Nyt strandliv og late dager på den fantastiske lille øya i Karibien

Ikon Strand Gronn

Om Aruba

Aruba er en øy i Karibien, som ligger like utenfor kysten av Venezuela. Denne vakre øya er ikke mer enn 30 km lang og 10 km bred, og det lokale ordtaket «One happy Island» beskriver stemningen godt. På Aruba regner det sjeldent, og solen skinner hele året. Temperaturene er behagelig, både i luften og i vannet.

Det finnes så mange vakre strender på Aruba. Uansett hvor du befinner deg på øya er det kort vei til svaiende palmer, kritthvit sand og turkist vann så langt øye kan se. Den fineste stranden er kanskje Eagle Beach som har blitt stemt frem som Karibiens vakreste strand, flere ganger. Stranden er flere kilometer lang og har en rolig og avslappet atmosfære. Ikke så langt unna Eagle Beach, ligger Palm Beach. Her er det mer fart og spenning med klassiske vannsportaktiviteter.  Mangel Halto Beach og Boca Catalina er å foretrekke hvis du er glad i å snorkle. Boca Catelina passer best hvis du ikke har snorklet så mye før. Her er det helt stille vann og kort vei mellom de fine fargerike fiskene i vannet. Hvis du liker vindsurfing anbefaler vi Hadicurari Beach og Andicuri Beach for surfing. En annen strand som absolutt er verdt et besøk er Baby Beach. Dette er en menneskeskapt lagune, hvor det er svært langgrunt og derfor vedlig barnevennlig. På den lille øya Renaissance Island finner du de eksotiske og spektaktulære rosa flamingoene.

Hvis du har mulighet bør du leie en bil og kjøre rundt på egenhånd. Da kan du finne dine egne favorittstrender, og stoppe for en matbit på veien mellom dem.

Aruba har fantastiske restauranter. Mange er lokalisert på strandkanten,  med uslåelig utsikt. Noen tips er sjarmerende West Deck og Pinchos Grill & Bar. Vi anbefaler også å ta turen innom den lokale sjømat restauranten Zeerover for nydelig fersk sjømat, og et besøk på Screaming Eagle for en restaurantopplevelse utenom det vanlige. Her kan du få middagen servert i sengen(!).

Det finnes mange gode grunner til å besøke Aruba. Vakker arkitektur, strender, god mat, fantastiske solnedganger, behagelige temperaturer hele året og solgaranti er noen av de.

Vi kjenner Aruba godt og vil sørge for at du får med deg det beste øya har å tilby når du er på besøk her.

Praktisk info

Antall innbyggere: Ca 103 000
Tidsforskjell til Norge: -5 timer
Hovedstad: Oranjestad
Valuta: Arubiske floriner
Nasjonal tilhørighet: Nederland
Offisielt språk: Hollandsk

Vær og klima

Aruba kan du reise til hele året da den ikke ligger i orkanbeltet som mange andre karibiske øyer. På vinteren har de en regnperiode, men det merker du ikke så mye til da regnskurene som regel kommer på ettermiddagen og kun varer en kort stund.

Aktiviteter

Det er muligheter for alle typer vannsportaktiviteter på Aruba som surfing, snorkling, dykking, kiting, vannscooter og vindsurfing.

Hvis du leier en jeep vil du kunne kjøre over hele øya. På den nordlige delen av øya er det stort sett sandveier og store områder med kaktusplanter. Ta turen innom California Point Lighthouse så har du en enestående utsikt over øya.

I den lille hovedstaden Oranjestad kan du shoppe i et utvalg av små, lokale butikker og internasjonale merkebutikker som Louis Vuitton, Ralph Lauren og Zara. Det finnes også elleve kasinoer på øya. Vil du feste så er strandbaren Moomba et godt tips.

Våre reiser:

sunsetromance

Tamarijn

Drømmer du om et paradis uten bekymringer der alt er inkludert, fra mat og drikke til solnedganger over havet er Tamarjin det perfekte valget.
Bade Aruba

Bucuti & Tara Beach Resort

Boutique-resort kun for voksne. Ligger på den mest romantiske delen av Arubas og karibiens fineste strand, Eagle Beach.

Skreddersy din reise til Aruba?

Kontakt oss for et uforpliktende tilbud!