fbpx

Montalcino – Toscana

Gruppereise til Toscana med vin og sykkel i fokus – overnatting på vingård, mat og drikke inkludert

Be om tilbud

Denne reisen har ikke fastpris - be om tilbud så tar vi kontakt

Destinasjon

Avreisested

Oslo Gardermoen

Anbefalt periode

Mai - November

Overnatting

Egen villa

Pris

Kontakt oss for pris

Varighet

4 dager - 3 netter

Ikon Strand Gronn

Om Toscana

Denne langhelgen byr på en vin og sykkel- (men mest vin) opplevelse i Toscana. Dere skal bo i den nyrestaurerte villaen på Giacomo Neri’s eiendom (les mer her), ved siden av vingården hans, hvor dere disponerer 2.etasje. Casanova di Neri ligger 5 min med bil eller enn kort sykkeltur unna Montalcino. Vinene er av svært høy kvalitet og å bo på gården er en hyggelig anledning til å komme på innsiden av hva som gjør Giacomo Neri så vellykket som brunello produsent.

Prisen inkluderer bosted, alle måltider m/vin (rikelig), all smaking, dag med Monty Waldin, sykler av god kvalitet, transport til/fra vingårder (og retur av sykler til villaen),  guider/tilrettelegging av representant gjennom hele helgen. Tilbudet omfatter hele 2. etg med rom/suiter med eget kjøkken/oppholdsrom etc. Minimum 10 personer.

Dagsprogram:

Torsdag
Ankomst Casanova di Neri
Velkomstskål med Giacomo og omvisning i vinkjelleren. Middag i villaen preparert og servert av vår egen “Mamma” fra Siena som setter sammen de beste lokale smakene akkompagnert av vin fra området.

Fredag
Frokost
Økologisk/biodynamisk fordypning:  vi tar med oss Monty Waldin (biodynamisk guru/skriver for Decanter) og hilser på 2 av ytterpunktene i denne sektoren; først Poggio al Vento (dere kan sykle dit og sette igjen syklene), en liten familiegård med 15000 flasker’s produksjon. Smaker vinen på kjøkkenet med vinmaker og så  lunsj med gårdens produkter i hagen med panoramautikt over Orcia-dalen. Etter lunsj kjører vi til den andre siden av dalen og ser Pasquale Forte’s komplette økosystem for produksjon av vin i verdensklasse. Denne vingården går utenpå det meste når det gjelder høykvalitets vinproduksjon kombinert med visjon for fremtiden. Middag: 4-retter på liten brunello vingård med bistecca fiorentina på grillen, vertikalsmaking av husets brunello og tur i lagringskjeller med smak av siste årganger fra fat sammen med vinmaker.

Lørdag
Frokost
Besøk hos brunello produsent Sasso di Sole (kan sykle dit om ønskelig).  Roberto Terzuoli, eier og vinmaker, gikk i lære hos Franco Biondi-Santi etter studiene og endte opp som Biondi-Santi’s kjellermester før han returnerte til familiegården.
Lett lunsj og smaking hos Donatella Cinelli Colombini.  Broren arvet Fattoria Barbi mens Donatella måtte bygge opp fra scratch.  Banebrytende med kun kvinner i driften har hun skapt to særegne vingårder som produserer Brunello og Orcia DOC av høyeste kvalitet. Casanova di Neri Winemakers Dinner:  Giacomo inviterer på middag over på vingården.

Søndag
frokost
Avreise

Skreddersy din reise til Italia?

Kontakt oss for et uforpliktende tilbud!