fbpx
Seychellene Strand

Hjem » Reisetips » Seychellene

Seychellene

Få land i verden har vunnet så mange kåringer om verdens vakreste strender som Seychellene. Babymyk sand, bølger som skvulper mot nakne tær og palmer som duver i vinden. Dette unike reisemålet er kjent for sin tidløse skjønnhet, ro og mangfold.

Naturen her blir kraftig vernet og Seychellene er et av landene i verden med flest sjøfugler og skilpadde-arter, som for eksempel den gigantiske landskilpadden som bare lever på Galapagos og Seychellene. Verdensberømte strender, utrolige fjellformasjoner, fantastiske korallrev og et varmt klima året rundt er gode grunner til å velge Seychellene som ditt neste reisemål.

Seychellene er en drømmedestinasjon, bare ta en titt på denne fantastiske videoen og drøm deg litt bort:

Det ser jo nesten ikke ekte ut, men det er det, og det er ikke lenger unna enn en 13 timers flytur ned til disse vakre øyene som ligger utenfor østkysten av Afrika.

Seychellene er fortsatt ganske uberørt, og naturen her blir kraftig vernet og så mye som i overkant av 50% av arealet er naturreservater. Dette har naturligvis sin pris, og et besøk til Seychellene er sjeldent rimelig. Landet tiltrekker seg av den grunn mange bryllupsreisene, kjendiser og high-end turister.

Seychellene med sine 115 små og store øyer i Det indiske hav ligger sør for ekvator, dette betyr at du kan være sikker på at en reise til Seychellene alltid vil ha mye sol og behagelige temperaturer, både over og under vannflaten. Dette unike reisemålet er kjent for sin tidløse skjønnhet, ro og mangfold. Dette gjør at de som reiser hit lar seg imponere over utrolige fjellformasjoner, krystallklart vann med korallrev og noen av verdens vakreste strender.

Vi kan arrangere og bistå med vielser på Seychellene, og denne tropiske perlen er også et populært reisemål for nygifte på bryllupsreise. Du kan lese mer om bryllupsreise her. Seychellene gir deg drømmeferien på en tropisk øy, verdensberømte strender og et varmt klima året rundt.

Her er noen tips til deg som planlegger neste tur til Seychellene.

Når bør du dra

Den beste tiden å besøke Seychellene er mellom april-mai og september-oktober. Øyene vil være mindre vindfulle i løpet av denne perioden og perfekt for vannsport og avslapning på stranden. Temperaturene ligger rundt 24-31 ° C hele året, siden det ofte er litt vind blir det heller ikke så fuktig.

De forskjellige passatvindene påvirker øya på forskjellige tider av året, derfor er visse øyer bedre enn andre, avhengig av hvilken vind som blåser. Mai-november vil det være mindre vind på vestsiden av øyene, mens resten av året vil det være mindre vind på østkysten.

I perioden november-mars kan det være mye sjøgress, hør med oss vi hjelper deg med hvor du burde bo i denne perioden.

Vi du se skilpadden klekke eggene sine og se ferden ut i havet, da bør du besøke Seychellene i perioden januar til mars.

Øyhopping

Vurderer du Seychellene som ditt neste reisemål anbefaler vi øyhopping. Det er såpass korte avstander og enkelt å bevege seg mellom øyene, at man på denne måten vil kunne få mer ut av sitt opphold på Seychellene. De 3 største og mest populære øyene som lett kan kombineres er hovedøyen Mahe, Praslin og nesten bilfrie La Digue. Samt flere flotte og eksklusive private øyer. Et tips er å fly mellom de lengste stekningene da det er fort gjort å bli sjøsyk på båtturen. Koster litt ekstra – men kan for mange være verdt det.

Aktiviteter

De aller fleste ønsker seg til Seychellene for å slappe av på de fantastiske strendene og nyte god mat i de vakre omgivelsene. Men ønsker du også litt mer aktivitet tilbyr øyene fritidsaktiviteter som golf, squash, snorkling/dykking, kajakkpadling, fjellklatring, badminton, SUP, tennis og fotturer er lett tilgjengelig på flere av øyene. Et tips er å ta med ditt eget snorkelutstyr.

Anse Source D’Argent stranden – La Digue

Er en av de mest fotograferte strendene i verden, og den er et absolutt must å få med seg. Du kommer til stranden kun til fots og du må betale en liten inngangsavgift, som også lar deg utforske parken – hvor du finner et museum, gamle kokosnøtt møller og gigantiske skilpadder!

Fottur til Niz d’Aigle – La Digue

Niz d’Aigle er det høyeste punktet på La Digue, og denne turen er en fantastisk måte å tilbringe dagen på. Den vidstrakte utsikten over La Digue og naboøyene er fantastisk, og det er kun en 4 km tur opp til 333 meters høyde. De fleste fullfører denne turen på 1,5-2 timer. Et tips er å pakke rikelig med snacks, solkrem og vann. Og starte turen tidlig på morgenen før det blir for varmt.

Vallé de Mai – Praslin

Verdt et besøk om du bor på øya. I den UNESCO-vernede urskogen på Praslin finnes 6 unike palmetyper som ikke finnes andre steder. Den mest berømte er coco de mer palmen som kan bli opptil 30 meter høy. Kokosnøtten kan bli opp mot 30 kilo og er kjent for sine sensuelle kvinnelige former. Et tips er å leie en guide om du vil lære mer om de spennende mysteriene rundt denne verdenskjente kokosnøtten.

Hel eller halvdagstur til granitt øyen Curieuse

Curieuse er en liten naboøy til Praslin, bare en kort båttur unna. Øyen er hjemmet til verdens eneste naturlige skog av den unike coco de mer palmen. På øyen lever det også rundt 300 gigantiske skilpadder som kan bli opp til 1,3 meter lange og veie opp mot 400 kilo.

Fottur til Morn Blanc – Mahé

På Mahe kan en fottur til fjellet Morne Blanc være et avbrekk fra strandlivet. Dette er en totimers tur opp til toppen på 667 meter over havet. Turen starter ved en gammel te plantasje og går gjennom en tropisk eventyrskog. På toppen av Morne Blanc venter en fantastisk utsikt over vestkysten.

Tips! Husk gode sko og masse vann og start tidlig på dagen for best utsikt. Tar du med litt snacks i sekken kan du nyte en piknik med en fantastisk utsikt på toppen. Ønsker du å kjøle deg ned etter turen velger mange å stoppe for et bad ved den kjente og fine stranden Beau Vallon som ligger like i nærheten.

Vandring i den botaniske hagen og gigantiske skilpadder – Mahe

På øyen Mahe i den lille byen Victoria som også er en av verdens minste hovedstad, ligger Seychellenes nasjonale botaniske hage. Her kan man ta en dypere titt på lokal flora og fauna og blant annet oppleve de beryktede coco de mer-palmene. Hagen strekker seg over 14 mål, og er over hundre år gamle og hjem til frukt flaggermus og gigantiske skilpadder (hvorav noen er faktisk over 150 år gamle). Tips, ta på gode sko og drikk mye vann da det er varmt.

Dykking

Det er mange flotte steder å dykke på Seychellene. Noen populære steder å dykke er Ennerdale-Wreck, Shark Bank, Dredger Wreck, Fisherman’s Cove Reef og Marianne Island. Du kan være heldig å se hvalhai i løpet av monsunsesongen mai-september. Det er mange haier og manta ray her hele året. Tips til flotte snorklingssteder inkluderer Anse Severe, Anse Source d’Argent og Anse Gaulettes.

Lær deg å surfe

Man finner anstendige bølger på Seychellene hele året, men mellom april-september er de på sitt beste. Man kan ta surfetimer i grupper på 3-4 timer eller ta en privat kurs. Carana Beach er et godt valg for nybegynnerene, mens Anse Bougainville, North East Point, Misfit Baya og Anse Royale er gode alternativer for mer erfarne surfere.

Les også:

Bucuti Beach palm, sand and Chairs

Reisetips Aruba

Aruba er en øy i Karibien, som ligger like utenfor kysten av Venezuela. Denne vakre øya er ikke mer enn 30 km lang og 10 km bred, og det lokale ordtaket «One happy Island» beskriver stemningen på øya godt. På Aruba regner det sjeldent, og været er varmt og godt hele året – med en […]
Bryllupsbilde

5 populære bryllupsreiser

Bryllupsreisen er en fantastisk ferie som feirer starten på en spennende fremtid sammen. I romantiske omgivelser har dere god tid til hverandre, og mange ønsker gjerne litt ekstra luksus på denne turen. Det er mange destinasjoner å velge mellom og det kan være en utfordring å finne ut av hvor dere bør reise. Vi anbefaler […]
Sychellene Strand

Seychellene klima

Når er det best å besøke Seychellene? Det er ingen feil tid å reise til Seychellene, da du alltid vil finne hvite sandstrender og varme viker. Alt avhenger av om du vil ha en ferie borte fra folkemengdene, eller om du vil være på øyene for å oppleve hvalhai eller havskilpaddesesongen. Januar til mars Hvis […]