fbpx
Sychellene Strand

Hjem » Reisetips » Seychellene klima

Seychellene klima

Når er det best å besøke Seychellene? Det er ingen feil tid å reise til Seychellene, da du alltid vil finne hvite sandstrender og varme viker. Alt avhenger av om du vil ha en ferie borte fra folkemengdene, eller om du vil være på øyene for å oppleve hvalhai eller havskilpaddesesongen.

Januar til mars

Hvis du vil se de truede skilpaddene fra Hawksbill klekkes ut av eggene sine og ta seg til havet, planlegg turen til Seychellene mellom januar og mars. Normalt sett er det desember og januar og begynnelsen av februar som har mest regn. Men de siste årene har det vist seg at været ikke alltid er så forutsigbart som vi skulle ønske, av den grunn kan regntiden og temperaturer variere fra år til år. Perioden januar til mars er utenfor høysesong, og det er lettere å få en god pris på reisen. Det vil fortsatt være store muligheter for fine perioder med sol og varme.

April

Dette er en av de beste tidene å reise til Seychellene. Været er varmt, vinden er mild, og dykkerforholdene er utmerket! De beste forholdene for dykking er fra mars til mai og september til november. For fuglekikkere er dette avlssesongen, og du har mange muligheter til å oppdage de forskjellige fugleartene som hekker på øyene. Strendene er fortsatt relativt tomme ettersom høysesongen ikke har startet enda. En annen grunn til å besøke Seychellene i denne perioden er det årlige internasjonale karnevalet og den kreolske festivalen i Victoria, hvor det feires med fargerike gateparader og strandfester. Dette er utvilsomt Seychellenes kulturelle høydepunkt utendørs. Oppmøte er åpent for publikum, men det anbefales å dra til Victoria tidlig på dagen, da hovedstaden blir veldig overfylt ved denne anledningen.

Mai til august

Mai til august er høysesongen på Seychellene, da vindene fra Sør-øst holder regnet borte. Temperaturene ligger på ca. 22-29 grader i denne perioden. Hvis du planlegger reisen i løpet av disse månedene, vil det være lurt å bestille turen i god tid. Været vil være perfekt for late dager på stranden, snorkling eller opplevelser i jungelen. Den eneste ulempen er at sørvest-passatvindene tar seg opp igjen rundt denne tiden. Som regel vil de nordvestlige delene av noen av øyene nyte roligere hav enn de som er berørt av den sørøstlige vinden – så for å unngå dem, hør med oss hvor det er best å bo i denne perioden. Vær oppmerksom på at i Sørøst-monsunen kan havet være ekstra røft og det anbefales å reise med innenlandsfly hvis man lett blir sjøsyk. Denne monsunen kan også føre med seg en del tang til noen av strendene, vi hjelper deg å unngå dette.

September

September er den siste måneden av surfesesongen, og det er begynnelsen på observasjoner av hvalhaier. Du kan leie et brett fra en av surfebutikkene langs strendene og bestille snorkling eller dykketurer for å se haiene. Det er også Round Table Beau Vallon Regatta. Arrangementet er et av de viktigste på Seychellene, fullpakket med sportskonkurranser, live-opptredener fra de lokale og tivoli.

Oktober til desember

Er hekke sesong for Hawksbill skilpaddene. Hundrevis av hunn skilpadder tar seg til de forskjellige strendene rundt øyene for å legge over 200 egg om gangen. Det beste stedet å bo i disse månedene er på østkysten for å unngå nordvest monsunen. Turismen tar seg opp igjen i desember i høysesongen, så du burde bestille reisen i god tid om du vil feire julen her.

Les mer om Seychellene her

Les også:

Bucuti Beach palm, sand and Chairs

Reisetips Aruba

Aruba er en øy i Karibien, som ligger like utenfor kysten av Venezuela. Denne vakre øya er ikke mer enn 30 km lang og 10 km bred, og det lokale ordtaket «One happy Island» beskriver stemningen på øya godt. På Aruba regner det sjeldent, og været er varmt og godt hele året – med en […]
Bryllupsbilde

5 populære bryllupsreiser

Bryllupsreisen er en fantastisk ferie som feirer starten på en spennende fremtid sammen. I romantiske omgivelser har dere god tid til hverandre, og mange ønsker gjerne litt ekstra luksus på denne turen. Det er mange destinasjoner å velge mellom og det kan være en utfordring å finne ut av hvor dere bør reise. Vi anbefaler […]
Seychellene Strand

Seychellene

Få land i verden har vunnet så mange kåringer om verdens vakreste strender som Seychellene. Babymyk sand, bølger som skvulper mot nakne tær og palmer som duver i vinden. Dette unike reisemålet er kjent for sin tidløse skjønnhet, ro og mangfold. Naturen her blir kraftig vernet og Seychellene er et av landene i verden med […]