fbpx

Seychellene

Dette er det perfekte valget for en drømmeferie på en tropisk øy.

Ikon Strand Gronn

Om Seychellene

Seychellene er 115 små og store øyer i Det indiske hav, sør for ekvator. Dette betyr at du kan være sikker på at en reise til Seychellene alltid vil ha mye sol og behagelige temperaturer, både over og under vannflaten.

Dette unike reisemålet er kjent for sin tidløse skjønnhet, ro og mangfold. Naturen her blir kraftig vernet og i overkant av 50% av arealet til Seychellene er naturreservater. Dette gjør at de som reiser hit lar seg imponere over utrolige fjellformasjoner, krystallklart vann med korallrev og noen av verdens vakreste strender. Seychellene er et av landene i verden med flest sjøfugler og skilpadde-arter, og har også noen av de mest sjeldne arter av flora og fauna på jorden.

På Seychellene vil du også finne mange spesielle palmetyper, som du kun finner her. Den mest kjente er den såkalte «Kjærlighetsnøtta» som heter Coco-De- Mer. Ellers vil dere kunne finne Jellyfish-trær som også kun eksisterer på Seychellene. Dette er derfor også en perfekt destinasjon for deg som ønsker å se natur og dyreliv Norge ikke kan by på.

Vi kan arrangerer og bistå med vielser på Seychellene, og denne tropiske perlen er også et populært reisemål for nygifte på bryllupsreise. Du kan lese mer om bryllupsreise her.

Seychellene gir deg drømmeferien på en tropisk øy. Verdensberømte strender, utrolige fjellformasjoner, fantastiske korallrev, vakre fjell, og et varmt klima året rundt.

Praktisk info

Flytid
Det tar ca. 13 timer å fly fra Oslo til Seychellene, med mellomlanding.
Tidsforskjell
Sommertid: norsk tid + 2 timer. Vintertid: norsk tid + 3 timer.
Transport
Flyplassen på Mahé ligger ca. 11 kilometer sydøst for hovedstaden Victoria.
Transport fra flyplassen til hotellet tar ca. 30-45 minutter

Katamaranen Cat Cocos går mellom Mahe (Victoria) og Praslin (Baie St. Anne) og videre til La Digue.
Turen tar 1 time eller 1,5 time, båten er moderne og komfortabel.

I våre reiser er all transport til/fra bosted/flyplass/båtterminal inkludert.

Sol & bad
På alle våre øyer er det mange fine sandstrender. Husk at solen er sterk, så bruk høy solfaktor og hold deg i skyggen i de timene solen er på sitt sterkeste hvis du har lys/sensitiv hud.
I perioden mai-september kan det være mye sjøgress på Grand Anse-stranden (Praslin).

Mat & drikke
Kreolsk kjøkken med impulser fra fransk, engelsk, afrikansk, kinesisk og indisk matlagning.
Shopping
Seychellene er ikke noe utpreget shoppingreisemål. Det er flest butikker i hovedstaden Victoria.

Valuta og kredittkort
Den lokale valutaen er Seychellene Rupee (SCR). Kredittkort aksepteres nesten overalt.

Pass og visum
Gyldig pass og returbillett kreves for å få oppholdstillatelse for inntil 1 måned. Oppholdstillatelsen gis ved ankomst. Passet må være gyldig i 6 måneder etter hjemkomsten fra Seychellene. Visum er ikke påkrevd dersom du er norsk statsborger.

Spørsmål om pass og visum skal stilles til respektive lands ambassade eller konsulat.

Vaksine
Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjons/smittevernkontor for anbefalinger i god tid før avreise. Området har ikke malaria.

Elektrisitet
Adapter er nødvendig. På Seychellene har de britisk standard, og spenningen er 220-240V.

 

Vær og klima

Vær & klima
Seychellene har et varmt, tropisk klima uten store variasjoner. Solen skinner året rundt og kan være veldig sterk. Seychellene ligger utenfor syklonbeltet og blir derfor sjelden utsatt for kraftig uvær som forbindes med disse værfenomenene.

Mars, april, mai og juni
April er bra for dykking fordi svale vinder gjør at vannet holder seg klart. Våren er ellers ganske vindstille på Seychellene. Temperaturen ligger i snitt på 27-28 grader om dagen og 25 grader om natten. Vannet holder 26-27 grader.

Juli, august og september
Gjennomsnittstemperaturen ligger på rundt 26 grader om dagen og 24 grader om natten. Temperaturen i vannet er ca. 26 grader.

Oktober og november 
Oktober er en fin måned for dykkeinteresserte i og med at vannet som regel er klart, takket være svale vinder. Ellers er det relativt vindstille på høsten.  Vinden er fuktig og mild. Dagtemperaturen ligger på 26-27 grader og om natten er det rundt 24 grader. I vannet er det ca. 26 grader.

Desember, januar og februar
Regntid på Seychellene. Temperaturen er fortsatt høy, omkring 27 grader om dagen. Selv nettene er varme, med en gjennomsnittstemperatur på ca. 25 grader. Vannet holder ca. 26 grader.

Aktiviteter

Aktivitetstilbudet varierer fra øy til øy. Her finnes alt fra vannsport som snorkling, dykking og surfing til ridning og golf. På Mahé er det mange vakre turstier i naturskjønne omgivelser.

Våre reiser:

Anantara Maia Seychelles Villa Villas Premier Ocean View Pool Villas Aerial View

Anantara Maia Seychelles Villas

En unik opplevelse av luksus og service i førsteklasse på Seychellene
Seychellene

Øyhopping Seychellene

Se alt hva Seychellene har å tilby av natur, strender og kultur.
Safari Kenya - Maarten Van Den Heuvel

Kenya og Seychellene – Safari og strand

Safari i Kenya etterfulgt av sol og strender på Seychellene - vi garanterer deg en unik og uforglemmelige opplevelse!

Skreddersy din reise til Seychellene?

Kontakt oss for et uforpliktende tilbud!