fbpx

Thailand

Vennlige, vakre, eksotiske Thailand

Ikon Strand Gronn

Om Thailand

Thailand byr på alle opplevelser du ønsker deg når du er på ferie. Det er nok derfor så mange velger å reise tilbake, gang etter gang. Den kanskje aller største grunnen til å reise til Thailand er de fantastiske lange, kritthvite strendene. Du finner øde strender dere kan ha helt for dere selv, party strender som leverer dans under fullmånen hele natten, og familievennlige strender hvor barna kan leke fritt. Uansett vil de kritthvite strendene med svaiende palmer og turkisblått vann gi deg en fantastisk ramme for ferien din.

Under vannoverflaten finner du vakre koraller, fargerike fisker og skilpadder. Det er fine snorkle og dykkeforhold mange steder, f.eks på Koh Tao, som flere ganger har vært å finne på lister over verdens vakreste øyer.

I tillegg til vakre strender har Thailand også fantastisk god mat. Spis på en av de mange restaurantene eller besøk et spennende kveldsmarked for en smak av nydelige retter.

Thailendere er et generøst og høflig folk som tar i mot turistene med et smil og åpne armer.

Vi hjelper deg gjerne med hvor du bør reise, bo og hva du bør oppleve. Du kan bo i luksus-bambushytte, bungalows, hotell eller leilighet. Hvor du reiser vil avhenge av hva du ønsker å oppleve. Vi hjelper deg med å gjøre din neste reise til Thailand unik!

Praktisk info

Tidsforskjell
Sommertid: Norsk tid + 5 timer. Vintertid: Norsk tid + 6 timer.

Språk
Thai. Engelsk er utbredt på turist-destinasjonene.

Visum
Ved ankomst med fly blir det gitt rett til 30 dagers turistopphold med et innreisestempel. Passet skal være gyldig i 6 måneder etter innreise til Thailand.

Valuta
Den thailandske valutaen heter baht (THB). Du kan bruke kort som Visa og Mastercard. På enkelte av de mindre øyene i Thailand finnes det ikke banker og det ikke er mulig at å ta ut penger. Derfor bør du ta med deg baht i kontanter. 

Elektrisitet
Thailand og Norge har samme strømstyrke.

Vær og klima

Du kan reise til Thailand hele året. Størstedelen av landet har temperaturer mellom 20-38 grader året rundt.

Regntiden er fra mai til oktober, men det regner oftest bare noen få timer, gjerne på kvelden/natten. Du kan derfor fint reise i denne perioden.

November til februar er den mest populære tiden å reise. Temperaturene er litt lavere, men kan ofte komme opp i 30 grader.

Den varmeste tiden er fra mars til mai og det kan bli opptil 40 grader.

Vær oppmerksom på at været og temperaturforskjellene kan variere fra en del av Thailand til en annen. Derfor kan inndelingen over bare brukes som retningslinje når du planlegger reisen til Thailand. For eksempel både starter og slutter regntiden tidligere i Nord-Thailand enn i Sør-Thailand.

 

Aktiviteter

Thailand har alt; vakker natur, spennende dyreliv, nydelig mat og bortgjemte paradisøyer. Det er også en rekke aktiviteter du kan få med deg når du er i Thailand.

I Bangkok finner du utallige markeder, templer, hoteller og kjøpesentre. Noen av de beste stedene å oppsøke det historiske Thailand er de to gamle kongebyene Ayutthaya og Sukhothai. De ligger begge to nord for Bangkok. Også tempelet Wat Pho bør ses når man besøker Bangkok, mest på grunn av Thailands største liggende Buddha-statue på hele 46 meter.

Det er fine snorkle og dykkeforhold mange steder i Thailand. Vi anbefaler f.eks dykkekurs på øya Koh Tao. Her finnes 32 dykkeområder som kan nås med båt innen en halvtime.

I tillegg kan du hoppe i fallskjerm, prøve eller se på thaiboksing, bambusrafting, nyte velvære og spa – gjerne hver dag, prøve innsektsnacks – og masse masse mer.

Våre reiser:

Pimalai 48

Pimalai Resort – Koh Lanta

5-stjerners hotell på vestkysten av Koh Lanta - perfekt for familieferie.
Koh Samui_Samule Sun

Centara Reserve Samui – Koh Samui

Prisvinnende feriested, med perfekt kombinasjon av avslapning og aktiviteter.

Skreddersy din reise til Thailand?

Kontakt oss for et uforpliktende tilbud!