fbpx

Mauritius

En av de mest eksklusive og fascinerende ferieøyene i Det indiske hav.

Ikon Strand Gronn

Om Mauritius

Eksklusivt, vakkert og vennlig. Hvis det finnes et reisemål som kan beskrives som paradiset, så må det være Mauritius. Dette er en av de mest  fascinerende ferieøyene i Det indiske hav. Her er sandstrendene blendende hvite og vannet fantastisk klart.

Den grønne, tropiske naturen med sine vakre fossefall er som tatt ut av en reklamefilm for sjampo. Klimaet er varmt og behagelig året rundt, og av og til kommer det korte tropiske regnskurer som frisker opp og sørger for at øya alltid er frodig og innbydende.

På Mauritius får du både hvite strender, palmesus og gode muligheter til å dra på shopping og opplevelsestur. Øya er vulkansk og ca 60 km lang – 40 km bred.

Luksuriøse Mauritius vil sette en flott ramme rundt en vielse, for eksempel med et bryllup på stranden. Det passer også godt for de som ønsker en ekstra lang familieferie, bryllupsreise, en reise alene eller med gode venner.

Mauritius er en unik multikulturell øy. Hotell og service er i verdensklasse, med et hyggelig prisnivå lokalt.

Praktisk info

Flytid

Ca. 15 timer fra Oslo, med mellomlanding.

Tidsforskjell
Sommertid: Norsk tid + 2 timer. Vintertid: Norsk tid + 3 timer.

Transport
Alle våre reiser inkluderer transport med privat sjåfør hvis ikke annet er avtalt.

Mat & drikke
De fleste hotellene har halvpensjon eller All Inclusive. Maten er veldig variert med internasjonale, franske, indiske og kreolske innflytelser. På lokale restauranter koster en lunsj fra 93 rupies og en 2-retters-middag fra 290 rupies.

Shopping
Åpningstider på de større stedene er fra kl. 09.30 til 19.30 (mandag-lørdag). Noen butikker har åpent til lunsj på søndager og helligdager. Mange taxfree-butikker og moderne shoppingsentre (Caudan, Curepipe, Floréal Square, Happy World House, Orchard Centre) tilbyr et bredt utvalg av produkter. I Flic en Flac er det noen butikker, supermarkeder osv. Mauritius er også kjent for å lage fine modellbåter.

Valuta og kredittkort
Rupie (MUR). Minibanker finnes for VISA og Mastercard. Diners og American Espress er mest vanlige på hotellene.

Pass og visum
Visum kreves ikke for norske statsborgere. Passet må være gyldig i 6 måneder etter hjemkomst.

Elektrisitet
220 V, adapter er nødvendig. Britisk standard med 3 hull.

Vaksine
Trygt reisemål for store og små. Ingen tropiske sykdommer eller malaria. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor i god tid før avreise for anbefalinger/veiledning.

Vær og klima

Mauritius har to årstider, sommer og vinter, med sol og varme hele året. Gjennomsnittstemperaturen er 24-29 grader om dagen og 18-23 grader om natten. Øya har det som kalles mikroklima, som gir raske værskifter ettersom hvor på øya man befinner seg. Tunge regnskyer kan ses i horisonten, mens solen skinner på stranden der du er. Om sommeren, november-april, er det varmest, med en dagtemperatur på knappe 30 grader, litt høyere luftfuktighet og litt flere regndager. I perioden mai-oktober er det vinter med noen flere soldager, men også litt svalere, rundt 25 grader. Temperaturen i vannet er nokså jevn året rundt, ca. 23-27 grader.

November, desember, januar, februar, mars og april
Dette er normalt sett høysesong på Mauritius, med dagtemperaturer på knappe 30 grader og en vanntemperatur som ligger stabilt på 24-27 grader på dagtid. Kraftige, men korte regnskurer og torden etterfølges gjerne av solskinn og uforandret temperatur. Det er også en risiko for tropisk orkan som kan gi kraftig regn og vind. Varmest er det i februar, med gjennomsnittstemperatur opp i 31 grader.

Mai, juni, juli, august, september og oktober
Disse månedene betyr vinter på Mauritius. Temperaturen er stort sett den samme som på sommeren, bare en anelse svalere med rundt 25 grader i luften og 22-25 grader i vannet. Om natten kan det gå ned mot 18 grader. De svaleste månedene er juli og august med høyeste gjennomsnittstemperatur på 24 grader. Korte, intense regnskurer forekommer også om vinteren.

Aktiviteter

Krystallklart vann, rikt dyreliv, botanisk hage og vulkanskapt naturfenomen er bare noe av det Mauritius kan friste med.

Dykking og snorkling er svært populære aktivitet på Mauritius, ikke minst ved Blue Bay Beach der vannet er klart som glass.

Tamarin Beach er et svært populært reisemål for de som liker å bedrive vannsport og snorkling, forholdene her ligger også til rette for surfing og padling.

Chamarel-slettene ligger på den sørvestlige delen av øya. Her finner du  en imponerende foss der vannet deler seg og strømmer ned et fall på hundre meter i den nærliggende dalen. Besøkende kan også ta turen innom flere romdestillerier og smake på de lokale godsakene.

Sir Seewoosagur Ramgoolam Botanical Garden dekker et areal på 37 hektar og er hjem for plantearter fra alle verdenshjørner. Opprinnelig ble hagen anlagt i 1770 og er kjent for sine gigantiske vannliljer som flyter stillferdig i et vannbasseng.

På Mauritius kan du også prøve ut aktiviteter som golf eller paraseiling.

 

Våre reiser:

Stars Sunset Pool View, Mauritius

Shanti Maurice

Shanti Maurice er et flott 5 stjerners hotell som ligger tilbaketrukken for seg selv på sør-kysten av Mauritius.
Pause Bien Etre Face A La Mer Easy Resize.com 0

Veranda Paul et Virginie Hotel & Spa

Veranda Paul et Virginie Hotel & Spa har perfekt plassering med tanke på værforhold, og har en rekke muligheter for avslapning, opplevelser og aktiviteter.
The O

The Oberoi Mauritius

Eksklusivt, vakkert og vennlig - en eksotisk ferie utenom det vanlige. The Oberoi, Mauritius er et unikt luksushotell ved bredden av Turtle Bay.

Skreddersy din reise til Mauritius?

Kontakt oss for et uforpliktende tilbud!