fbpx

Maldivene

Midt i Det indiske hav, med nydelige hvite korallstrender, finner du Maldivene

Ikon Strand Gronn

Om Maldivene

På denne billedskjønne øygruppen midt ute i Det indiske hav er det den hvite korallsanden og den fantastiske undervannsverdenen som er hovedattraksjonen.

Forestill deg en knallgrønn tropisk øy kantet av kritthvite korallstrender med vaiende kokospalmer som strekker seg ut mot turkisblått hav. Maldivene er akkurat like paradisisk som på bildene. Bare glem skoene hjemme – her er det svømmeføtter som gjelder!

Ønsker du tilbud utover det å gjøre absolutt ingenting, har øyene egne områder med en rekke land- og vannsportaktiviteter. Livet under vann er i særklasse og kan by på utallige fargerike og spennende opplevelser. Her ligger noen av verdens vakreste korallrev, undervannsatoller og grunne laguner – og da sier det seg selv at dykkingen og snorklingen er helt unik. Du svømmer rundt i et enormt, fargesprakende akvarium med store stimer av fisker i alle farger, fasonger og størrelser.

Alle hotellene ligger på hver sin øy, med gode service-og aktivitetstilbud. Maldivene har tropisk klima, noe som betyr at det er varmt hele året. Gjennomsnittstemperaturen med ca. 28 grader både på land og i vann gjør det til et deilig reisemål både i mai og desember.

Praktisk info

Fly til Maldivene

Ca. 13 timer fra Oslo, med mellomlanding.
Tidsforskjell
Sommertid: norsk tid +3 timer. Vintertid: norsk tid +4 timer. På Maldivene har de fleste turistøyene egen tid, norsk tid +5 timer.
Transport
Transport fra flyplassen med sjøfly eller med speedbåt er obligatorisk. Skal du fly til hotellet så sjekker du inn bagasjen i sjøflyskranken sammen med representanten for hotellet og blir vist til rett buss som tar deg til sjøflyterminalen. Vær oppmerksom på at det siste sjøflyet går fra øyene ca. kl. 16.00 ved hjemreisen.

Valuta og kredittkort

Maldivske Rufiyaa (MVR). Kun USD på hotelløyene. De vanlige internasjonale kredittkortene aksepteres. Ta med USD i små valører for tips ettersom det ikke er mulig å ta ut kontanter på øyene.
Pass og visum
Nordiske statsborgere får visum ved ankomst som gjelder i 30 dager med mulighet for forlengelse på stedet. Nødpass gjelder ikke for innreise til Maldivene.
Passet må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst.
Elektrisitet
230-240 V. Man må ha adapter.

Ramadan

Under den muslimske fastemåneden Ramadan holder enkelte butikker stengt, og ting kan gå litt langsommere enn vanlig.

Øvrig
Det er forbudt å innføre alkoholholdige drikkevarer samt religiøs og pornografisk litteratur til Maldivene. Vin, øl og sprit serveres på hotelløyene. Prisnivået er relativt høyt. Toppløs soling er ikke akseptert.

Vær og klima

Vær & klima

Maldivene har et stabilt monsunklima med to årstider: nordøst-monsunen november til mars som er solrik og tørr, og sydvest-monsunen med mye regn fra mai til september. I april og oktober veksler det gradvis mellom de to monsuntypene. Temperaturen er stabil stort sett året rundt, ca. 30 grader om dagen og 25-26 grader om natten, og med vanntemperaturer som ikke synker særlig under 25 grader.
November, desember, januar, februar og mars
Dette er normalt høysesong på Maldivene, med dagtemperaturer på 30 grader og vanntemperatur som ligger stabilt på 27-28 grader. Februar og mars er mest nedbørsfattig.
April, mai, juni, juli, august, september og oktober
Sommertemperatur og vintertemperatur er stort sett den samme, rundt 31 grader i luften og 28 i vannet. Det regner mest i september og oktober, av og til fører det også med seg tordenvær. Regnskurene står i deilig kontrast til den stekende solen og bidrar til å klarne og friske opp luften.

Aktiviteter

Windsurfing, snorkling, dykking, padling og volleyball. En snorkletur på ca. 3 timer koster ca. 50 USD. Snorkleutstyr kan leies for ca. 20 USD pr. døgn. Les mer om hvilke aktiviteter som tilbys der du bor under hotellinformasjonen.

Shopping

De fleste hotellene og resortene har en liten suvenirbutikk hvor man kan kjøpe toalettsaker, frimerker, strandklær, fargeglade trefisker, bøker og enkelt snorkleutstyr. Ta med solkrem hjemmefra da det er dyrt på Maldivene (ca. 25 USD for 80 ml).

Sol & bad

Maldivene har fantastisk fine strender med hvit korallsand. Vær oppmerksom på at det forekommer sterke undervannsstrømmer, både på utsiden av atollene og i kanalene som går fra åpent hav og inn mellom øyene. Tidevannet går inn og ut to ganger pr. dag med variasjoner i løpet av året, og det er høyest–lavest ved fullmåne. Kontakt hotellet ditt for mer sikkerhetsinformasjon. Hvis hotellet tilbyr gratis introduksjonsdykk, anbefaler vi både nybegynnere og erfarne dykkere å delta på en introduksjon. På disse kursene lærer du blant annet at du starter med å snorkle på revene som ligger inne i atollen. Når du har blitt vant til det og det ikke blåser for mye, kan du eventuelt fortsette til de ytre revene. Kanalene egner seg ikke for snorkling, da tidevannet forårsaker sterke strømmer.

Våre reiser:

Dji 0773 Lr

Sun Siyam Olhuveli

Den fredelige øya Sun Siyam Olhuveli er perfekt for deg som søker sol og et bortgjemt øyparadis.
Strand

Cora Cora Maldives

Moderne 5-stjerners feriested med den perfekte blandingen av luksus, romantikk og morsomme familievennlige alternativer.
Solnedgang

Siyam World

Splitter nytt 5 stjerners hotell designet for de som elsker å ha det gøy. Bo i vannvilla med eget basseng og morsom sklie ut i lagunen.
Lagoon House Amilla Fushi

Amilla Fushi

Privatliv og tilbaketrukkethet som passer perfekt for både bryllupsreise, par og familier.
Baros Maldivene

Baros

Et tropisk og autentisk luksusparadis. Øya har et eget husrev en rask padletur unna med fortryllende skjønnhet av koraller og fisk
Kudadoo overview

Kudadoo

Eksklusiv og privat øy på Maldivene med ubegrenset luksus inkludert. Her ligger alt tilrette for en fantastisk og uforglemmelig ferie.
Hurawalhi Island Resort overview

Hurawalhi Island Resort

Her kan dere blant annet oppleve Maldivenes mest trendy spisested i verdens største undervannsrestaurant.
Heritance Aarah overview

Heritance Aarah 10 netter

Heritance Aarah er et av de fineste og mest luksuriøse feriestedene på Maldivene.
Medhufushi Island Resort - pool

Medhufushi Island Resort

Hvis du ønsker en avslappet ferie på Maldivene, så er Medhusfushi Island Resort et godt valg.
Centara Grand Island Resort Spa

Centara Grand Island Resort Spa

Perfekt for deg som vil kombinere vakre strender med et av de beste all inclusive alternativene på Maldivene.
Milaidhoo Maldivene Water Pool Villa

Milaidhoo – Maldivene

Bryllupsreise eller romantisk kjærestetur. Milaidhoo tar luksus til et nytt nivå og vil garantert bidra til å skape din drømmeferie
L8fugurc

Sun Siyam Vilu Reef – Maldivene

Ta med familien, barna, kjæresten eller reis alene til paradiset på Maldivene

Skreddersy din reise til Maldivene?

Kontakt oss for et uforpliktende tilbud!